Renault ZOE grey

Renault ZOE:
De elektrische auto is volwassen

Renault ZOE wit
Renault ZOE dashboard
Renault ZOE achter
Renault ZOE elektrische motor
Renault ZOE interieur
Renault ZOE grijs achterkant
Vanaf prijs p/mnd
Elektrisch
240 km
Aandrijving
Elektrisch
Snelladen
Ja*
Bijtelling
4%
1-100 km/u
13.5 s

Het Franse lef wordt beloond

Renault was één van de eerste automerken die de toekomst van de elektrische auto al duidelijk voor zich zag. Die scherpe blik heeft geresulteerd in de Renault ZOE, een volledige elektrische auto die in de stad en ook bij iets langere afstanden tot zijn recht komt. De Franse fabrikant heeft er daarbij niet voor gekozen om een bestaand model van elektrische aandrijving te voorzien, maar juist om een nieuwe auto vanaf de grond op te bouwen.

Een strategie die loont, want de Renault ZOE is daardoor een unieke auto waarbij in elk detail rekening is gehouden met elektrisch rijden. Toch weet de rijervaring van deze elektrische auto moeiteloos die van traditionele modellen te ervaren. De ZOE voelt op de weg dan ook niet veel anders aan dan een Renault Clio, waarbij deze volledig elektrische auto zelfs nog over 38 liter meer kofferbakruimte beschikt.

Lees verder voor meer informatie, bijvoorbeeld over de levenslange garantie op de accu van de Renault ZOE. Een proefrit of offerte aanvragen? Dat kan natuurlijk ook, u regelt het snel en simpel via de knoppen hieronder.

Renault ZOE plug-in hybride
volledig elektrisch
royale kofferbak
uniek ontwerp
kleine achterbank
presteert minder op hoge snelheid

“De Renault ZOE is de voorloper in elektrisch rijden”

Gerelateerde artikelen over de Renault ZOE

Yushift Redactie
Yushift Redactie
Nieuws - Voordeel door verlengen van leasecontract met 0 of 14% bijtelling.

Alle specificaties van de Renault ZOE voor u op een rijtje

Prestaties

Renault ZOE ruimte
Actieradius elektrisch
240 km
Topsnelheid: 
135 km/u
Capaciteit batterij: 
22 kWh
Motorvermogen totaal: 
88 pk
  • De R240-motor met een officieel gehomologeerde actieradius (NEDC) van 240 km wanneer u waarde hecht aan de grootst mogelijke actieradius en veelal thuis en/of op uw werk oplaadt. Met deze motor kan de ZOE binnen 1 uur opgeladen worden, via 22 kW en 43 kW laadpunten.
  • De Q210-motor met een bereik van 210 km (NEDC). Deze motor is praktisch wanneer u vaak groter afstanden rijdt waarbij u tussentijds in korte tijd moet opladen. Met deze motor kunt u snelladen tot 43 kW. Hiermee is de batterij van de ZOE na 30 minuten weer voor 80% opgeladen. Met 17" wielen is de gehomologeerde actieradius volgens NEDC 195 km.

*Bij een traject buiten de stad heeft u met de R240-motor over het algemeen een bereik van ongeveer 115 km bij koud weer en 170 km bij gematigd weer. Met de Q210-motor heeft u een bereik van respectievelijk 100 km bij koud weer en 150 km bij gematigd weer. 

ZOE heeft in combinatie met de R240-motor een NEDC gehomologeerde actieradius van 240 km* en beschikt met de Q210-motor over een actieradius van 210 km.

*Bij een traject buiten de stad heeft u met de R240-motor over het algemeen een bereik van ongeveer 115 km bij koud weer en 170 km bij gematigd weer. Met de Q210-motor heeft u een bereik van respectievelijk 100 km bij koud weer en 150 km bij gematigd weer. 

Financieel

dashboard Renault ZOE
Catalogus prijs vanaf: 
Wegenbelasting: 
0

Feiten

Renault ZOE in de auto
Gewicht: 
1 403 kg
Lengte: 
4.08 m
Breedte: 
1.95 m
Volume kofferbak: 
338 liter
Zitplaatsen: 
5
Transmissie: 
Automaat
Safety rating (NCAP star ranking): 
5

Breedte van de Renault ZOE is met spiegels.

Zonder spiegels is de breedte 1.73 m.

Accu

Renault ZOE opladen
Verbruik stroom: 
15 KWh/100 km
Type batterij: 
lithium-ion
Batterij snelladen: 
0.5 uur
Batterij normaal opladen: 
6.0 uur
Uitstoot: 
0 g/km

Je laadt met de AC stekker. Zorg dat de stekker goed is aangesloten op de auto. Het helpt vaak om de kabel vast te houden en de stekker er goed in te drukken tijdens het vergrendelen.

De laadsnelheid en tijd van de ZOE:

  • Voor de Q210 motor is de laadtijd 30 min om van 0 tot 80% te laden met een 43 kW lader.
  • Voor de R240 motor is de laadtijd om van 0 tot 80% te laden op een 22kW lader 60 minuten. De R240 Motor kan maximaal met 22kW opladen. Je kan de R40 motor wel aansluiten op een 43kW lader, maar het laden zal niet sneller verlopen dan op 22kW.

Tips:

  • Om te kunnen laden moet de versnellingspook in stand ‘P’ staan.
  • Maak je gebruik van de optie ‘Uitgesteld laden’? Zorg dat je deze uitgeschakeld hebt.

Het duurt 6 tot 8 uur om de batterij van 0 tot 100% op te laden op een vermogen van 3.7 kW.