BMW: "Technologie van i-lijn straks in alle modellen"

Yushift Redactie#BMW#i-lijn#Ontwikkelingen#AutoRAI 2015

We spraken BMW tijdens de AutoRAI 2015. We konden daar met eigen ogen zien hoe in de i3 carbon wordt gecombineerd met aluminium. Door het gebruik van carbon in het chassis wordt veel gewicht bespaard, wat weer zorgt voor een grotere rijkweidte. De volledig elektrische BMW i3 is geschikt voor mensen die op een dag niet meer dan 130 km rijden. Statistisch gezien zou dat een grote groep moeten zijn, maar toch zien ze bij BMW dat het merendeel van de i3-kopers kiest voor de hybride variant. Vermoedelijk is de extra zekerheid, om ook onverwachtte ritten te kunnen maken, de belangrijkste reden. 

Volgens BMW is puur elektrisch op dit moment voor de meeste mensen nog niet geschikt. Dat realiseert de autoindustrie zich heel goed. Daarom zitten we in een overgangsfase. Hierbij is de verbrandingsmotor nog steeds de hoofdmoot en is de elektrische motor aanvullende. Maar de die verhouding gaat omkeren; de elektromotor zal een steeds grotere rol gaan spelen en BMW houdt daar al rekening mee in toekomstige modellen. Hoe snel die ontwikkeling gaat, is grotendeels afhankelijk van de infrastructuur. Een snel verbeterende laadinfrastructuur is hierbij dé bepalende factor.

Bekijk hieronder het gehele interview (9 minuten). Een korte versie van één minuut is te vinden op de pagina van de BMW i3.

 

DELEN