Elektrische auto voor particulier nog ver weg

Door Adriaan Huigen

De ambities van de overheid liegen er niet om. De cijfers: in 2020 moeten er 200.000 elektrische voertuigen rondrijden. En in 2025 zelfs een miljoen. Over vijfentwintig jaar zal nagenoeg het hele wagenpark zich zoemend moeten voortbewegen. Maar het is twijfelachtig of dat gaat lukken met het huidige beleid. 

95 procent zakelijk

Bart van ThienenBart van Thienen is PR-manager van de Nissan-importeur in Nederland. Na Tesla is dit Japanse merk de grootste leverancier van elektrische auto’s in Nederland. Hij maakt zich zorgen over de opmars van de elektrische auto in Nederland. Van Thienen: "Op dit ogenblik lijkt er nog niets aan de hand. Sinds de introductie in 2010 zijn er al 200.000 elektrische Leafs verkocht. Ook in Nederland loopt de verkoop goed."

,,95 procent van alle elektrische auto’s in Nederland zakelijk

"We hebben in Nederland tenslotte al 2.000 Leafs rondrijden. Dat is mede te danken aan het feit dat Nederland relatief ver is met de hoeveelheid oplaadstations. Maar het is wel zo dat 95 procent van alle elektrische auto’s in Nederland zakelijk wordt gebruikt. Dat is te danken aan de gunstige fiscale regelingen. Voor de komende jaren, in elk geval tot 2020, geldt er een bijtelling van slechts 4 procent. Althans, voor elektrische auto’s tot € 50.000. Tegen die tijd is de bijtelling zelfs voor plug-in hybride voertuigen 22 procent."

Richten op particulier

Dat lijkt gunstig voor de verkoop van elektrische auto’s. Maar Van Thienen zet er een kanttekening bij. "Alle inspanningen richten zich op de zakelijke markt. En wil je de doelstellingen halen, dan zul je je toch écht op de particuliere markt moeten gaan richten. Maar voor de privé-autobezitter is er helaas nog onvoldoende voordeel te behalen. Daar is de overheid zich nog niet bewust van. Laten we wel wezen: een Leaf is duur. Deze kost € 10.000 meer dan een Nissan Qashqai."

,,Stimuleren door een BTW-tarief van 6 procent

"Pas als we écht volumes gaan draaien, zullen elektrische auto’s goedkoper worden. Tot die tijd zou de overheid de aanschaf van een elektrische auto ook voor pmoeten stimuleren. Bijvoorbeeld door een BTW-tarief van 6 procent te hanteren in plaats van 21 procent. Dat scheelt meteen € 4.500. Ook zou er een garantie op de restwaarde moeten komen. Verder moeten er ontzorgpakketten komen, zoals een gratis laadpaal voor de deur of op het werk. En geef andere voordelen, zoals ze in Noorwegen doen. Daar mag je met je elektrische auto gebruik maken van de busbaan. En je mag gratis parkeren als je elektrisch rijdt", aldus Van Thienen.

Image: cc Flickr Håkan Dahlström

Hand in eigen boezem

Van Thienen steekt ook de hand in eigen boezem. "Als importeur hebben wij ook veel te doen. Zo moeten wij de angst om te stranden zien weg te nemen. Actieradius is tenslotte heel belangrijk. Met de nieuwste Leafs, die nog deze maand in de showroom staan, kom je volgens het boekje 250 kilometer ver. Dat betekent bij normaal gebruik een actieradius van zo’n 180 kilometer. Er is op dat gebied een enorme technologische vooruitgang geboekt. Bovendien staan er al meer dan 100 snelladers in Nederland. Je bent in een half uurtje weer opgeladen. Het is alleen nog wel zo dat bij het trekken van een caravan de actieradius naar beneden dendert. Maar in de regel trek je hooguit vier dagen per jaar een caravan met je mee. Daar vinden auto-importeurs wel een oplossing voor. Met een leenauto of zo. Verder is de garantie op batterijen inmiddels verlengd naar acht jaar." 

,,De angst om te stranden is niet nodig

Verder wil Van Thienen de particulier er op wijzen welk voordeel er te behalen valt. Die laatste groep ziet het voordeel nog steeds niet. Van Thienen: "Omgerekend heb je voor € 5 een volle lading. Daar kom je zo’n 140 kilometer ver mee. Dat is heel wat goedkoper dan op brandstof. Maar deze afstand rijdt de gemiddelde automobilist dagelijks bij lange na niet. De angst om te stranden is dus niet nodig. Verder ben je vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting. Kort gezegd, we zijn blij met de belastingmaatregelen en met de technologische ontwikkeling. Maar de overheid moet, samen met de marktpartijen, nu toch echt meer voor de particuliere autobezitter gaan doen.

RAI: genoeg suggesties gedaan

Harald Bresser. Foto: Anke van der Meer Dat laatste vindt ook Harald Bresser, woordvoerder van de RAI-vereniging. Hierin zijn alle auto-importeurs verenigd. De RAI maakt zich, samen met organisaties als Bovag, ANWB en Natuur en Milieu sterk om het elektrisch rijden te bevorderen. "Maar vanuit de overheid gebeurt er weinig", zegt Bresser enigszins teleurgesteld. "Het Ministerie van Financiën vindt dat ze al genoeg hebben gedaan door de bijtelling voor de zakelijke rijder gunstig te houden. Die doen verder niets aan de stimulering voor de particuliere markt."

Bresser: "Het balletje schuiven ze dus door naar het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Maar zij komt ook niet met geld over de brug. Er gebeurt van overheidswege veel te weinig om het particuliere gebruik van elektrische auto’s te stimuleren. En ik vind dat lastig te begrijpen want zo haal je de doelstellingen voor de reductie van de CO2-uitstoot natuurlijk nooit. Helaas, we zijn er nog lang niet. De politiek heeft van ons platform genoeg suggesties gekregen om het particuliere gebruik van elektrische auto’s te stimuleren."

Overheid aan zet

Yushift is nu toch benieuwd wat de RAI en zijn partners dan hebben geadviseerd aan de betrokken ministeries. Bresser: "Sommige gemeenten moeten beter meewerken om meer laadpalen te plaatsen. En we bepleiten onder andere een verlaagd stroomtarief bij de laadpalen. Verder willen we dat er meer geld wordt gestopt in het innovatiefonds om de elektrische auto te stimuleren. Anders haal je die ambitieuze doelstellingen niet." 

,,We bepleiten onder andere een verlaagd stroomtarief

Bresser onderschrijft verder het idee van een aanschafpremie. Dat kan zeker een effectief middel zijn. Of een verlengde garantie die door de overheid wordt betaald. Maar met het huidige beleid ziet Bresser een volledige elektrificatie van het wagenpark voorlopig nog niet bewaarheid worden. De marktpartijen hebben hun wensen in elk geval duidelijk kenbaar gemaakt. Nu is het wachten op het antwoord van de overheid.

(Fotografie Harald Bresser door Anke van der Meer)
 

Reacties op artikel na rondvraag bij onder andere Renault, Kia en Van den Udenhout Groep (Volkswagen en Audi):

Renault Nederland is het eens dat er een particuliere subsidie moet komen, in navolging van de zakelijke subsidies mede waardoor we dit jaar de verkopen van onze elektrische Renault ZOE en Kangoo Z.E. aanzienlijk zagen stijgen. Dit zal de verdere ontwikkeling van de elektrische auto in Nederland nog meer ten goede komen.

Janet RICHTER, Director PR Communication Renault Nederland

Elektrisch rijden zou een grote bijdrage kunnen leveren aan het verduurzamen van het Nederlandse wagenpark waarmee ook een enorme verlaging van de CO2 uitstoot gerealiseerd kan worden. Dit is niet alleen iets wat overheden nastreven maar wat ook de maatschappij wil en eist. Uit de recente peilingen van Maurice de Hond blijkt namelijk ook dat er vraag is bij particulieren, alleen is de prijs op dit moment te hoog.

Roel van Tongerlo, duurzaamheidsmanager bij Van den Udenhout Groep

Kia investeert fors in de ontwikkeling van nieuwe geavanceerde technologieën. Die investeringen worden onder andere ingezet voor de ontwikkeling van (nieuwe) milieuvriendelijke technologieën waaronder auto’s voorzien van een (semi) elektrische aandrijving ( al dan niet i.c.m. waterstof) en de bouw van de nodige productiecapaciteit om de CO2-uitstoot verder te verlagen. Dit zijn nu nog eenzijdige investeringen, waarbij de merken tegen een plafond aan lopen. Immers in de particuliere markt kiezen helaas te weinig rijders voor elektrisch rijden, omdat deze nieuwe technologieën nu nog kostbaar zijn in vergelijk met alternatieven die nog uitgerust zijn met een meer traditionele aandrijving (lees verbrandingsmotor). Om er met elkaar voor te zorgen dat elektrisch rijden op de particuliere markt steeds meer gemeengoed wordt, ziet ook Kia de noodzaak voor een extra stimulering vanuit de overheid.

PR Manager Tamara Oostveen van Kia

DELEN