Onduidelijke kosten rem op groei elektrisch rijden

Ruim de helft van de bezoekers van de RAI (52%) geeft aan elektrisch of hybride rijden niet te overwegen vanwege de prijs van de auto. Van de mensen die de overstap wel maakten zegt echter een ruime meerderheid van 79% dit te hebben gedaan vanwege de lagere kosten. Wie over de juiste informatie beschikt kiest dus voor elektrisch rijden omdat dit voordeliger is, maar die informatie blijkt tegelijkertijd niet altijd even helder en inzichtelijk.

De beperkte actieradius wordt als tweede belangrijke reden gegeven om niet over te stappen op elektrisch rijden. Volgens de fabrikanten, waar Yushift mee sprak op de AutoRAI is de actieradius van hun modellen echter voldoende voor 98% van de dagelijkse ritten die in Nederland worden afgelegd.

Ondanks het feit dat de informatieverstrekking dus duidelijk voor verbetering vatbaar is, wordt de toekomst van de elektrische auto met vertrouwen tegemoet gezien. Fabrikanten geven aan in de technologieën te blijven investeren. De Nederlandse overheid verwacht dat er in 2035 zelfs uitsluitend emissievrije auto's worden verkocht. Een ambitie die met beter toegankelijke informatie misschien zelfs nog wel sneller zou kunnen worden bereikt.

Wat zeggen de automerken?

  • Woordvoerder BMW: 160 km is voor 98% van de ritten die je in Nederland doet ruim voldoende.
  • Woordvoerder Nissan: We verwachtten in 2025 het omslagpunt; dan worden er minimaal net zo veel elektrische auto’s verkocht als auto’s met een verbrandingsmotor. En de Nederlandse overheid gaat er vanuit dat er in 2035 uitsluitend emissievrije auto's worden verkocht.
  • Woordvoerder Porsche: We zullen ook in volgende modellen de plugin-hybride technologie terugzien. Die ontwikkeling is niet meer weg te denken.
DELEN