Hyundai breekt met stereotype auto

#Elektrisch#bijtelling

Deze compacte auto kan nog wel eens voor veel markten aantrekkelijk zijn ten opzichte van het bestaande aanbod.

Hyundai IONIQ

Het coupé-achtige silhouet zorgt voor een minimale luchtweerstand. In het strak gelijnde front is duidelijk de hexagonale grille te zien en ook de koplampen zijn gemodelleerd.

Rond de zomer bereikt de auto de showrooms van de Nederlandse dealers, na zijn première in Korea, Genève en New York. Hyundai wil leidend zijn op het gebied van innovatieve technologie en duurzame aandrijfsystemen en streeft dan ook naar een compleet modellengamma met een lage en zelfs geen uitstoot. 

Hyundai IONIQ

"Met de IONIQ speelt Hyundai nadrukkelijk in op de snel veranderende levensstijl en de wensen van de klant. Niet alleen door keuze te bieden uit drie verschillende elektrische aandrijflijnen, maar ook door de unieke mix van toonaangevende efficiëntie, sterke rijeigenschappen en een attractief design", aldus autofabrikant Hyundai. 

"De naam IONIQ is een samenstelling van al zijn ‘ingrediënten’: ION is een elektrisch geladen atoom en staat voor de slimme combinatie van de elektrische aandrijflijnen. De I refereert aan de unieke toevoeging van het model aan het Hyundai-gamma. De Q in het logo geldt als visuele doorbraak voor de frisse, nieuwe aanpak."

Modellengamma

In 2020 wil het merk een van de toonaangevendste groene autofabrikanten ter wereld zijn en heeft als doel 22 zuinige tot zeer zuinige auto’s te produceren: twaalf hybrides, zes plug-in hybrides, twee elektrisch aangedreven auto’s en twee waterstofauto’s.

Aandrijfsystemen

De volledig elektrische versie wordt aangedreven door een ultra-efficiënte lithium-ion-batterij. De plug-in hybride-uitvoering combineert een zuinige verbrandingsmotor met de energie van een oplaadbare batterij. De hybrideversie zonder stekker heeft ook een zuinige verbrandingsmotor. Echter wordt in vergelijking met plug-in hybride de batterij opgeladen tijdens het rijden.

DELEN