Masterplan van Tesla: reserveer een Model 3

#Tesla Model 3

De Tesla Stores zijn geopend van 10:00  tot 18:00 uur en in Amsterdam Zuid Oost van 10:00 tot 19:00 uur. Ook is het mogelijk online te reserveren op Tesla.com zodra de live-onthulling begint om 8:30 pm Pacific Time. In Nederland is dat vanaf 1 april 5:30 ’s uur morgens. Tesla heeft bevestigd dat het absoluut geen 1 april grap is.  

Model 3 van Tesla is een auto die het grote publiek moet aanspreken. De prijs komt rond de 35.000 euro te liggen. De start van de productie van Model 3 staat gepland voor eind 2017.  Tesla begint met leveren in Noord-Amerika aan de westkust, om vervolgens richting het oosten te bewegen. "We voeren de productie op en gaan daarna beginnen met leveren in Europa, APAC en right-hand drive markten. Het is niet mogelijk om tegelijkertijd naar alle regio’s te verschepen omdat regelgevers in elk deel van de wereld verschillende productie-eisen hebben. Gespreide leveringen zorgen ervoor dat we de best mogelijke klantervaring kunnen bieden", aldus woordvoerder Berith Behrens van Tesla.

In alle regio's, waaronder Europa, bestaat een wachtrij. Huidige eigenaren krijgen voorrang. Behrens: "Dit betekent dat het al hebben van een Model S of Model X de snelste manier is om een Model 3 te bezitten."

Een andere manier om aan een de Tesla Model 3 te komen is via MisterGreen Electric Lease. De aanschaf is mogelijk door een Full Operational Lease aan te gaan. Samen met de Nederlandse Energie Maatschappij wil MisterGreen 1.000 Tesla Model 3's naar de Nederlandse en Belgische markt halen, om deze veilig te stellen. Het is echter onduidelijk hoe MisterGreen dit precies gaat doen, aangezien Tesla Motors duidelijk aangeeft dat hierover geen deal bestaat.

Tesla komt verder in de aanloop tot de onthulling van Model 3 met een terugblik en een doorkijkje naar de toekomst: 'The final step of Tesla's secret masterplan’.

Hou me op de hoogte

DELEN