Nieuwe app maakt oplaadpunten efficiënter

#laden#opladen

Om efficiënt gebruik van de 1.400 oplaadpunten in Rotterdam te bevorderen, wil de gemeente Rotterdam ‘goed laadgedrag’ stimuleren. Oplaadpalen worden geschikt gemaakt voor gebruik met de nieuwe app Social Charging, die van elektrisch rijders een community maakt. Met Social Charging checken gebruikers in en uit bij oplaadpunten, en kunnen ze via de app met elkaar communiceren over wanneer een punt weer vrij komt.

Zodra gebruikers van Social Charging hun auto inpluggen, checken ze automatisch in bij dat oplaadpunt. Als ze wegrijden, checken ze automatisch weer uit. Gebruikers kunnen via de app zien welke palen bezet zijn. Aan het inchecktijdstip kunnen ze inschatten of de auto die er staat al of bijna opgeladen is. Uniek aan Social Charging is dat ze vervolgens een berichtje kunnen sturen aan de eigenaar van die auto, en vragen of ze hem binnenkort willen verplaatsen zodat zij het punt kunnen gebruiken. Met de app worden oplaadpalen beter benut, waardoor de gemeente minder nieuwe hoeft te plaatsen. Gebruikers kunnen naar hun bestemming rijden met grotere zekerheid dat ze hun auto daar kunnen opladen.

De technologie achter Social Charging is prijswinnend, en het communicatieaspect is volgens de ontwikkelaars een wereldprimeur. Vorige week zijn de eerste 1000 oplaadpunten in Den Haag volledig geschikt gemaakt voor gebruik met de app. De Rotterdamse oplaadpunten volgen op korte termijn.

Volgens wethouder Pex Langenberg (D66) van Mobiliteit, Duurzaamheid en Cultuur is de app een uitkomst: “Rotterdam gaat voor gezondere lucht, elektrisch rijden draagt hieraan bij. Met de komst van deze app kunnen gebruikers efficiënt laadpalen met elkaar delen. Inventieve buurtbewoners in bijvoorbeeld Nesselande hebben al whatsappgroepjes in het leven geroepen om zo tot goed laadgedrag te komen. Met de komst van Social Charging kunnen elektrische rijders op grotere schaal met elkaar communiceren.”

Bron: Priscilla van Agteren / Erasmusjournalisten.nl

DELEN