Start wereldrecord elektrisch rijden

Het huidige wereldrecord staat sinds 2015 op naam van de Duitser Michael Willberg, met 4.020 kilometer. De deelnemers die een recordpoging wagen, bepalen zelf hun strategie en planning: wanneer en waar zij tijdens de rally hun elektrische auto’s opladen en bestuurders wisselen, en hoe hard ze rijden. Als het doel – 4.100 kilometer in 48 uur via de rallyroute – maar wordt behaald.
 
De rally illustreert dat elektrisch rijden niet over de actieradius van een elektrische auto gaat, maar ook om de voordelen van een strategische planning. Met de juiste planning kunnen schijnbaar onmogelijke afstanden gerealiseerd worden met elektrische voertuigen.
 
De vijf teams rijden in Tesla’s die zijn uitgerust met hardware van Fleetmatics. De hardware maakt het mogelijk om de voertuigen realtime te volgen via www.e-xpeditie.nl. Daarnaast biedt het inzicht in onder meer de status van de voertuigen – rijdend, stilstaand, inactief –, positie en snelheid. Maar ook richting, geofence, locatie en de stand op de kilometerteller.

Ga voor meer informatie naar E-xpeditie.nl. Foto: E-xpeditie.nl

DELEN