Stuk voor stuk redenen om elektrisch te rijden

Om meer bekendheid te geven aan het elektrisch rijden startte de afgelopen twee jaar bijvoorbeeld 35 testrijders langs de snelweg A15 tussen Rotterdam en Arnhem-Nijmegen vanuit de organisatie Natuur & Milieu. Momenteel zoekt de organisatie samen met de gemeente Den Haag nieuwe testrijders. Showen die e-Golf.

Testrijder worden

Een jaar lang kunnen mensen de 100% elektrische Volkswagen e-Golf met voordeel leasen. Wel staat daartegenover dat de testrijder de auto laat zien in zijn/haar omgeving en deze uitleent aan anderen via Snappcar. Vergelijk het met een zogenaamde deelauto. 

Op 28 januari en 25 februari organiseert Natuur & Milieu informatieavonden. Kijk op detestrijders.nl. Rij jij weg in de e-Golf? Een sportieve en comfortabele vierpersoonsauto met een actieradius van ruim 160 km. Bekijk hier de specificaties

e-Vier Nissan

Nissan biedt bij de aanschaf van de 100% elektrische Leaf of de bestelwagen e-NV200 het e-Vier-pakket. Vier jaar gratis snelladen, vier jaar de beschikking over een vakantieauto én vier jaar gratis onderhoud.
Daarnaast wordt gedacht aan een gratis oplaadpunt voor thuis of op het werk. Nissan is een pionier in de autobranche en staat naast Tesla bekend om de grote actieradius. 

Maand gratis snelladen 

Het laadnetwerk breidt zich razendsnel uit. Fastned garandeert sinds de opening van het vijftigste laadstation op 20 januari een landelijke dekking. Geen zorgen meer, of je wel op tijd kunt laden! 

De eerste speler die op deze manier een netwerk van 100 procent groene snellaadstations uitrolt op A-locaties langs de snelweg is Fastned. Dit zorgt ervoor dat Nederland internationaal een van de koplopers is op het gebied van elektrisch rijden. ,,En dit is pas het begin. In Nederland gaan we in totaal 200 stations langs de snelweg bouwen en daarnaast werken we aan stations in en rond de grote steden, zoals Den Haag. De vervolgstap is om het netwerk uit te breiden naar de rest van Europa”, zegt de CEO Michiel Langezaal.

Een snellaadabonnement bij Fastned? Dat is de eerste maand gratis! 

Fiscaal voordeel

Bij een niche moet het elektrisch rijden niet blijven volgens de overheid. Zij stelt als doel dat in 2020 in Nederland 200.000 elektrische auto's rijden en in 2025 zelfs een miljoen. Om dit te stimuleren betalen zowel bedrijven als particulieren geen motorrijtuigenbelasting (BPM). Daarnaast blijft de bijtelling voor 100% elektrische auto's tot 2020 gelijk met 4 procent. 

Een ander voordeel is de Milieu-Investeringsafrek (MIA). Ook de investering in een laadpaal telt mee. Voor volledig elektrische auto’s met een CO2-uitstoot krijgt u 36 procent aftrek over maximaal 50.000 euro. Dit is exclusief het BPM-voordeel en eventuele andere fiscale voordelen zoals een lagere bijtelling.

Laden op de zon 

Nog meer voordeel behaal je door te laden op zonne-energie. Bij de aanschaf van zonnepanelen en het zakelijk rijden van een elektrische auto geldt namelijk de Kleinschaligheids Investerings Aftrek. In het eerste jaar is 28 procent af te schrijven op de geïnstalleerde zonnepanelen. Zelfs bij de plaatsing van zonnepanelen op een privé-woning. Laad ook gratis en groen jouw auto op!

Lees ook: de best verkochte auto's van 2015

DELEN