Tesla juicht Chevrolet Bolt onder naam Opel toe

Op donderdag 11 februari meldde de Amerikaanse topvrouw Marry Barra van General Motors (GM) dat de Europese divisie van Opel de Europese versie van de Chevrolet Bolt bouwt. Barra kwam hiervoor naar een conferentie in Duitsland. De productie van de Ampera-e staat gepland in 2017, waarbij de auto met een gunstige prijs en actieradius de markt moet veroveren. 

Eerdere speculaties

Eind dit jaar komt de Bolt op de markt in de Verenigde Staten. Volgens Duitse pers zou het Europese model Blitz gaan heten. Opel Nederland liet echter niets los: ,,Het waren allemaal speculaties, want wij bevestigden niets anders dan dat Opel op termijn met een elektrische auto komt", zegt Jeroen Maas, Manager Public Relations van Opel Nederland/General Motors.

Chevrolet Bolt

De Bolt is daarentegen wel een van de eerste auto's, die door de lagere prijs en het bereik van 321 kilometer interessant is voor de particulier. De voorloper van de Bolt is de plug-in hybride Chevrolet Volt. Net zoals de Opel Ampera. Beide zijn inmiddels niet meer nieuw verkrijgbaar. 

Prijs 

General Motors (GM) ziet de Chevrolet Bolt EV als concurrent van Tesla. Tesla's zijn bedoeld voor het hogere segment, laat GM’s ontwerper Stuart Norris over de Chevy Bolt aan Tech Insider weten.

Een Tesla Model S begint bij 79.200 euro. De Bolt wordt zonder Amerikaanse aftrekposten en belastingvoordeel ongeveer 37.500 dollar. Omgerekend komt dit in Europa neer op een consumentenprijs van ongeveer 34.500 euro, aldus Duitse media.

Concurrentie Tesla

Tesla is daarentegen wel bezig met Model 3. ,,De conceptcar van Model 3 wordt in 2016 gepresenteerd. In 2017 komt het model op de markt in de VS en in 2018 in Europa", aldus Communications Manager Berith Behrens. Een auto die mede interessant is voor de particuliere rijder doordat deze in dezelfde prijsklasse valt als de Bolt. 

,,Het is onze missie om de transitie
naar duurzaam transport te versnellen"

Tesla ziet de Bolt echter niet als concurrentie: "Het is onze missie om de transitie naar duurzaam transport te versnellen, dus wij juichen de ontwikkeling van elektrische auto’s van andere autofabrikanten zeer toe."

Europese model 

De 100% elektrische Bolt onderscheidt zich door zijn toegankelijke design en geavanceerde technologie, zoals een touchscreen met gebruikersmenu en gadgets, zoals het draadloos laden van de telefoon. De auto werd hiermee uitgeroepen tot 'Green Car of the Year' en 'Best of CES 2016 - Automotive Technology'. Of het jasje van de Bolt exact wordt overgenomen is ook gissen. Opel houdt het spannend omtrent het Europese model.

Lees ook: Elektrische auto voor particulier ver weg

DELEN