Uitgelicht: BUDD-e, SKODA Vision S en Bentley

Yildiz Celie#Elektrisch#concept#Volkswagen

Yushift belicht deze maand de elektrische opvolger van het klassieke Volkswagenbusje en werpt een blik op ŠKODA's toekomstige SUV met zeven zitplaatsen. Ook Bentley koerst af op een elektrisch model. 

ŠKODA's visie

Het Tsjechische merk ŠKODA presenteert de VisionS concept car tijdens de Genève International Motor Show van drie tot dertien maart. ,,De VisionS geeft een blik van ŠKODA's toekomstige SUV die dit najaar op de beurs van Parijs wordt gepresenteerd", aldus Mirjam de Wilde, PR Manager van ŠKODA.


ŠKODA gedreven door design

De VisionS combineert een efficiënte elektromotor met een 1.4 liter dieselmotor. Goed voor 200 kW vermogen. Volledig elektrisch heeft de auto een actieradius van 50 km en gecombineerd 1000 km. Een gezinsplug-in hybride SUV die vergelijkbaar is met de Audi Q7 e-tron quattro


Aanzet design VisionS

Skoda VisionS
ŠKODA VisionS concept car 

Luxe Bentley 

Het Britse luxemerk Bentley is begonnen met het onderzoeken van de mogelijkheden om een volledig elektrische auto op de markt te brengen. Bestuurslid Rolf Frech vertelde dit aan het Australische platform Drive tijdens de mediapresentatie van de Bentayga SUV. 

Net als Porsche is het merk onderdeel van Volkswagen Group. Bentley kan daardoor gebruikmaken van de kennis en oplossingen van Volkswagen en de kennis die ontstaat bij de ontwikkeling van de Porsche Mission E. In 2018 verschijnt de Mission E op de markt.

Bentley speed 6 concept car
Bentley's speed 6 concept car

Ofschoon Bentley alle opties openhoudt, wordt de Speed 6 concept car genoemd als geschikt model voor een dergelijk project, maar eerst gaat het merk bekijken wat een geschikte plug-in is..

Hypermodern op reis

Volkswagen presenteerde op Consumer Electronic Show (CES) in Las Vegas een volledig elektrisch busje: de BUDD-e. De opvolger van het klassieke Volkswagenbusje dat werd geïntroduceerd in de jaren vijftig. Volkswagen ontving voor de BUDD-e de Plus X Award in de categorie ‘Innovatie & Design’ en werd tijdens CES uitgeroepen als ‘Best of CES’ in de categorie ‘Beste Innovatie' door het Amerikaans online technologiemagazine Engadget.  

Volkswagen busje BUDD-e


Een glimp van de toekomst 

Het busje heeft een nieuw, elektrisch aandrijfsysteem dat garant staat voor een actieradius van 533 kilometer. Ook is auto gekoppeld aan het internet en heeft toegang tot informatie thuis of de werkplek. Daarnaast heeft de BUDD-e een compleet nieuwe manier van bediening en informatieverwerking.

Het blijft echter de vraag hoe Volkswagen de BUDD-e in de toekomst vertaalt naar de markt. ,,De BUDD-e is een echte concept-car die als functie heeft om de nieuwste technologieën en designfilosofie te showcasen", aldus Dennis Homberg, Manager Public Relations van Pon, importeur van Volkswagen. 

Vergelijk elektrische en plug-in hybride auto's

DELEN