Uitgelicht: concept auto's van de toekomst

Yildiz Celie#Elektrisch#Ontwikkelingen

De studie van Nissan is het meest spraakmakend. Met Intelligent Driving Study (IDS) illustreert Nissan hoe het merk de volgende generatie auto’s ziet. Lexus schetst een design- en technologierichting, geïnspireerd door de Gran Turismo, echter is hun werk bescheidener. Toyota zet een vooruitstrevend ontwerp van een waterstofauto neer. Innovatie in het wagenpark is op komst!

Nissan's Intelligent Driving

Met de 'Intelligent Driving' studie toont Nissan hoe elektrische aandrijving en autonoom rijden zich kunnen ontwikkelen. Een afstemming van de auto op de bestuurder, zijn of haar agenda, de omgeving en toekomstige mobiliteit. De auto heeft vele technologische snufjes en is zowel volledig autonoom rijdend als zelf te besturen. Afhankelijk van de 'mood' van de automobilist.

Lexus op waterstof

Het visionaire model van Lexus, de LF-FC (Lexus Future Flagship Car/Fuel Cell) geeft inzicht in de technologie- en de designrichting van het merk. 'Het kloppend hart van deze Lexus LF-FC is de krachtige brandstofcel die de achterwielen aandrijft en tegelijkertijd de elektromotoren in de voorwielen. Een agressief en elegante coupé in het absolute topsegment van de markt', ontworpen volgens de designfilosofie van L-finesse.

Toyota FCV Plus

Van een heel ander kaliber is de Toyota FCV Plus op waterstof. De ‘Fuel Cell Stack’ bevindt zich tussen de voorwielen en de waterstoftank zit helemaal achterin. Als de fuel cell FCV Plus niet als vervoermiddel ingezet wordt, kan deze energie leveren aan de woning van de eigenaar of aan een lokale gemeenschap. Een ontoegankelijk model door het uitgesproken design, maar allicht is dit hetgeen de toekomst onderschrijft. 

Maar de toekomst is nu..

Een spraakmakende auto rijden met toekomstperspectief? Bekijk dan de volelektrische Tesla's Model S eens met een actieradius van ruim 400 km. Porsche komt in 2017 met een volledig elektrische auto: De Mission E. In het huidige segment biedt Porsche een aantal plug-in hybridemodellen met mooie prestaties. De Porsche 918 SpyderCayenne S E-Hybrid of Panamera S E-Hybrid. Of rij je liever weg in de BMW i8? Vraag via Yushift een proefrit aan. 
DELEN