Utrecht vol slimme laadpalen

De ambitie van de stad is in 2020 zo'n 10.000 elektrische voertuigen te hebben rijden. Het aantal laadpalen moet dan wel toereikend zijn. ,,Voldoende aanbod van (semi-)openbare oplaadpunten cruciaal is voor de verdere ontwikkeling van de markt voor elektrische voertuigen. Zonder oplaadpunten in de openbare ruimte is het voor geïnteresseerden niet aantrekkelijk om tot aanschaf van een elektrisch voertuig over te gaan", aldus de gemeente. In 2030 hoopt de stad CO2 uitstootvrij te zijn.

Auto met stekker als accu

Een van de eerste projecten in samenwerking met de Gemeente Utrecht is Lombox. Twintig zongestuurde laadpalen voor elektrische auto's worden geplaatst in de wijken Lombok en Nieuw Engeland. Vijf zijn inmiddels actief. Het doel is duizend slimme palen in de hele stad. 


Project LomboXnet
 
LomboX is een slimme koppeling van LomboXnet die beschikbare zonne-energie opslaat en weer gebruikt voor andere voorzieningen, zoals een koffiezetapparaat, koelkast of stofzuiger. Dit is eerste werkende systeem in Europa, ondersteund door netbeheerder Stedin, General Electric, Renault en Nissan. De slimme laadpalen zorgen dat het rendement op zonne-energie toeneemt. 

Leenauto

Tevens zijn binnen het project twee 100% elektrische Nissan Leafs te leen via Snappcar of MyWheels. De auto's worden opgeladen met de zonnepanelen op basisschool de Parkschool en het Christelijk Gymnasium in de buurt. Uit onderzoek is gebleken dat mensen met een eigen auto voor de deur steeds vaker de auto pakken voor korte ritten. LomboX wilde een schoon alternatief bieden en won met dit plan de prijsvraag 'Stimuleren van slimme vervoerskeuzes' van de gemeente Utrecht. 

Verdubbeling laadpalen

Ook Nuon en Heijmans gaan voor de gemeente Utrecht aan de slag. In opdracht wordt het aantal laadpunten in de stad verdubbeld. Er komen 150 oplaadpalen bij met ieder twee punten om op te laden. Hoewel energie over één netwerk wordt geleverd, wordt de stroom opgewekt door de windmolenparken van Nuon. 

Heijmans gaat daarnaast naar de oplaadinfrastructuur kijken en activiteiten die aansluiten op infra- en woningbouw en vastgoedactiviteiten. Een proefproject loopt in de wijk Hoog Dalem in Gorinchem. Net zoals bij de plannen van Lombox wekken bewoners in de buurt zelf zonne-energie op, slaan deze op en/of verbruiken de stroom direct zelf. 


Opening eerste laadpaal

Subsidie particulieren en bedrijven

De aanleg van voldoende openbare oplaadpunten is onderdeel van het actieplan Schoon Vervoer van de gemeente. Het opvragen van nieuwe laadpunten kan via 030laadpaal.nl.

Bewoners en bedrijven die een veilig oplaadpunt op eigen terrein aanschaffen, kunnen een subsidie van 500 euro aanvragen. Bedrijven die kiezen voor een oplaadpunt voor alle elektrische rijders maken aanspraak op een subsidie van 1.500 euro. Aanvragen van subsidie kan via de gemeente. 

DELEN