Volvo Cars: 'Duurzaamheid zonder compromis'

#elektrisch rijden

Volvo ontwikkelt naast de V60 en XC90 een geheel nieuwe serie compactere auto’s met deels elektrische aandrijving én een volledig elektrische auto. De verwachting is dat modellen met elektrische aandrijving op de middellange termijn goed zijn voor zo’n 10 procent van de totale autoverkoop.

De autofabrikant is inmiddels ook begonnen met de introductie van de T8 Twin Engine All-Wheel Drive. Een plug-inhybrideversie van de nieuwe Volvo XC90 en een plug-inhybrideversie van de nieuwe S90 staat op de planning. 

Eco-Training
Het aardige bij een aanschaf van een plug-in hybrid bij Volvo Cars; Volvo-rijders ontvangen gratis een Eco-training. De training wordt aangeboden in samenwerking met Prodrive Training sinds 2013 bij elke verkochte Volvo plug-in hybride. Tijdens deze introductietraining leren Volvo-rijders hoe zij het maximale rendement uit hun Volvo met plug-in hybride technologie kunnen halen.

"Deelnemers zijn altijd nieuwsgierig naar de mogelijkheden van plug-in hybride technologie. Met de Eco-Training willen we laten zien dat deze technologie geen verlies in reistijd of comfort betekent – integendeel: een Volvo met accu én verbrandingsmotor staat voor duurzaamheid zonder compromis", aldus Mark Maaskant, directeur van Prodrive Training.

De tienduizendste training is inmiddels aangeboden. Zo'n 93 procent van de berijders maakte tot nu toe gebruik van Volvo’s aangeboden training. De training duurt een uur, waarin deelnemers hun Volvo met plug-in hybride technologie optimaal leren bedienen. Met de komst van de nieuwe Volvo XC90 T8, zal dit aantal nog dit jaar boven de 10.000 uitstijgen.

DELEN