Vrees tekort laadpalen Amsterdam ongegrond

,,Wereldwijd is Amsterdam een echte koploper", aldus Peter Paul Ekker, woordvoerder duurzaamheid van de gemeente Amsterdam. In totaal vonden in Amsterdam dan ook 404.496 oplaadsessies plaats door 26.279 gebruikers in 2015, waardoor 21 miljoen kilometer geladen werd. Gemiddeld komt dit ongeveer neer op 13.000 km per laadpaal oftewel 25 keer van Parijs naar Amsterdam.

,,Elke maand worden palen bijgeplaatst"

Momenteel heeft Amsterdam 1612 openbare laadpunten. In 2018 moeten dit er 4000 zijn. Echter vrezen Vereniging Elektrisch Rijden (VER) en de Branchevereniging Elektrisch Vervoer dat een tekort aan laadpalen ontstaat door de verwachte toename van het aantal elektrische auto's. Dit blijkt uit een uitzending van AT5 begin januari. Yushift vroeg de gemeente om opheldering.

Vrees

,,In Amsterdam kennen wij deze problematiek totaal niet en we zien dit probleem ook niet ontstaan. Elke maand worden palen bijgeplaatst",  zegt Ekker. ,,We plaatsen vraaggestuurd. We werken met bepaalde software waarbij we exact zien of laadpalen veel gebruikt worden. Zodra het gebruik boven de vijftig procent stijgt, plaatsen wij automatisch in die omgeving bij", legt woordvoerder Ekker uit. Doen zich alsnog problemen voor of hebben bedrijven oplaadpunten nodig, dan kunnen laadpalen worden aangevraagd.

Verbeteren luchtkwaliteit

De metropool Amsterdam kent daarentegen wel ernstige luchtkwaliteitproblemen. ,,Het doel is ook de luchtkwaliteit van de stad te verhogen. Het plan is dat GVB Amsterdam over 10 jaar een volledig elektrisch  wagenpark heeft. Dit betekent 200 uitstootvrije bussen. De eerste twintig, dertig bussen zetten we rond 2017/2018 in op plaatsen waar de luchtkwaliteit het slechtst is."

Subsidie

Voor schonere lucht stimuleert de gemeente ook de aanschaf van elektrische auto's. In Amsterdam rijden bijna 1.000 gesubsidieerde elektrische auto’s sinds 2012. Zo’n 400 taxi’s, 400 bestelwagens, 25 vrachtwagens en 150 zakelijke personenauto’s zijn aangeschaft. Bij een aanschaf van een elektrische bedrijfswagen tussen 2015-2018 wordt 5000 euro beschikbaar gesteld. Oplaadpalen vallen hier ook onder. Ga naar subsidiemogelijkheden.

,,Het streven is in 2025 een uitstootvrije stad te zijn"

Privileges

In de toekomst denk de gemeente ook aan meer privileges voor de elektrische rijders. Deze gelden bijvoorbeeld al voor taxirijders. Ekker: ,,Staan er twintig taxi's bij de standplaats hoef je als taxichauffeur met een elektrische auto niet achterin de rij aan te sluiten. Je mag als vierde aansluiten als vooraan een elektrische taxi staat."

,,Of denk aan ruimere tijden voor bevoorrading met elektrische auto's  in de binnenstad of de mogelijkheid tot parkeren op de stoep. De ervaring leert dat belonen helpt om mensen te stimuleren en uiteindelijk is het streven in 2025 een uitstootvrije stad te zijn."

Lees ook: verkoop auto's met stekker verdubbeld

DELEN