Opladen thuis en onderweg

De grootste uitdaging voor de elektrische auto is altijd het bereik geweest. De beperkte actieradius van de eerste modellen zorgde er dan ook voor dat veel autorijders de overstap nog niet aandurfden.

Aan de ene kant logisch, want een auto wordt nu eenmaal gekocht om makkelijk en comfortabel langere afstanden af te leggen. Toch is die zogenaamde range anxiety iets wat niet meer van deze tijd is, want er zijn de laatste jaren tal van ontwikkelingen geweest die voor veel verbetering hebben gezorgd.

Bekende voorbeelden daarvan zijn de hybride auto’s of elektrische auto’s met range extenders, maar ook wat betreft het opladen volgen de innovaties elkaar in rap tempo op. Dat zorgt er niet alleen voor dat uw elektrische of hybride auto thuis sneller oplaadt, maar ook dat er onderweg steeds meer oplaadpunten komen. Met de juiste informatie kunt u zo met een gerust hart de weg op.

Thuis uw auto opladen

Uw huis is de plaats waar uw auto het vaakst geparkeerd zal staan, dus dit is een belangrijke plek waar u een elektrisch oplaadpunt voor uw auto wilt. Dat vereist echter iets meer dan alleen een stekker die u in uw gewone stopcontact stopt. Het oplaadpunt van uw auto maakt namelijk gebruik van een hoger vermogen. In de meeste gevallen is het gelukkig niet nodig de gewone huisaansluiting te vervangen en kan het oplaadpunt voor uw auto gewoon op zijn eigen groep aangesloten worden. Bij sommige modellen die op nog hoger vermogen laden zal het echter wel noodzakelijk zijn dat uw bestaande aansluiting aangepast wordt.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden en kosten in uw specifieke situatie? Via Yushift komt u makkelijk in contact met betrouwbare specialisten, dus vraag ons gerust naar meer informatie.

Voordeel door laden op zonne-energie

Bij de aanschaf van zonnepanelen en het zakelijk rijden van een elektrische auto zijn er grote fiscale voordelen te behalen. De KIA (Kleinschaligheids Investerings Aftrek) is namelijk van toepassing, zelfs bij plaatsing van zonnepanelen op een privé-woning. Met deze regeling is meteen het eerste jaar 28 procent af te schrijven op de geïnstalleerde zonnepanelen.
Daarnaast is de normale bedrijfseconomische afschrijving van toepassing. Afhankelijk van de rechtsvorm van uw bedrijf kunnen deze voordelen leiden tot een fiscaal voordeel van duizenden euro’s. Het rendement op uw investering kan hierdoor oplopen tot 35 procent! 

Laat een berekening maken door OpdeZon.

Onderweg uw auto opladen

De actieradius van een auto bepaalt hoe ver u op een volle accu komt, maar dat hoeft zeker geen beperking voor uw reizen te zijn. Het aantal openbare oplaadpunten neemt namelijk snel toe.
Snelladen is steeds vaker mogelijk. Wat is nu eigenlijk snelladen? Yushift neemt voor het gemak uitgangspunt: Snelladen doe je als je voor AC43kw en CCS en ShadeMo 50kw kunt laden. Dan ben je binnen afzienbare tijd weer onderweg. Let dus bij de aanschaf van een auto er goed op of je wel of niet kunt snelladen.

Fastned

Fastned is bezig met snellaadstations aan de snelwegen van Nederland. Vijftig laadpalen zijn inmiddels geplaatst. Binnen 20 minuten kunt u weer op weg dankzij de snelste laders die altijd beschikbaar zijn. U betaalt met de Fastned app en u heeft landelijke dekking.

Maar.. kunt u snelladen met uw auto? Op Yushift geven we op de autopagina aan of een auto wel of niet kan snelladen, maar ook op de website van Fastned kunt u alle informatie vinden en nakijken of uw auto geschikt is.

Oplaadpalen

Oplaadpalen.nl is geeft zowel de openbare oplaadpalen (Nuon, Essent, E-laad, Ev-box, Fastned et cetera) alsook de privé geplaatste oplaadpalen bij restaurants, winkels of bij mensen thuis. Heel handig.

DELEN